Home Skrjabin Genootschap
Verhaal van twee leden ·
Aankondiging concerten ·
Concertverslagen ·
Componist Rolf Knap ·
Skrjabin Bulletin ·
Selectie van artikelen uit het bulletin ·
Bestuur ·
Interessante links ·
Partituren Skrjabin ·
Print deze pagina

:: Aankondiging concerten

Najaarsecital op 20-10 2019, door Marice van Schoonhoven:
Dit recital vindt plaats om 17:00 uur in het Pianola Museum te Amsterdam. Westerstraat 106, 1015 MN postcode.

Door uploadproblemen kunnen wij de website tot 2020 niet up to date houden. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe website, die hopelijk begin december on line komt.

Skrjabin-recitals 2020
downloadSkrjabin-recitals 2020.pdf

Open de Pdf-bijlage voor volledige informatie.

Zo. 28-04-2019 Skrjabin pianorecital Matthieu Idmtal
downloadRecital Matthieu Idmtal.pdf

Matthieu Idmtal presenteert in het Pianolamuseum in Amsterdam, bij boven genoemd recital zijn nieuwste CD geheel gewijd aan Skrjabin. Opus Klassiek formuleerde: 'De Belg Idmtal schept met ‘zijn' Skrjabin in ieder geval een wondermooi kleurrijk en diepgravend universum dat mij niet alleen heeft verrast, maar sterker nog volkomen in de ban heeft geslagen. Zijn grote technische vocabulaire leidt naar een interpretatief raffinement dat klankschoonheid op sublieme wijze verbindt met doordringende zeggingskracht.(…) De slotsom kan daarom niet anders zijn dan dat Matthieu Idmtal een groot Skrjabin-vertolker is.' Het magazine De Nieuwe Muze schreef: 'Het is alleszins een muzikale taal waarin de Belgische pianist Matthieu Idmtal zich uitstekend thuis lijkt te voelen. 'Dit is beslist één van de betere Scriabin albums van de laatste tien jaar'. Radio Klara beoordeelde de CD met vijf sterren (*****) en schreef: Hij speelt deze - vaak korte - stukken met een grote gevoeligheid, met flair en verbeelding, en, vooral, met veel poëzie.' Zie ook de PDF bijlage met daarin een link om direct kaartjes te bestellen.

Skrjabin-recital door Slava Poprugin
downloadSkrjabin-recital 11 maart 2017 te Haarlem.pdf

De muzikale ontwikkeling van Alexander Scriabin, van Chopinesque tot visionair, door de Russische pianist
Slava Poprugin.
Op zaterdag 11 maart 2017 om 20.00 uur verzorgt Slava Poprugin een pianorecital geheel gewijd aan Scriabin in de Doopsgezinde Kerk "De Grote Vermaning", Frankestraat 24, Haarlem. Voor het programma, zie de PDF-bijlage.
Kaarten bestellen op:
https://www.brunoklassiek.nl/nl/poprugin-doopsgezinde-kerk-za-11-3-2017

Etudes van Skrjabin, Liszt en Rachmaninov
Pianist: Boris Giltburg, zie de link hieronder;

http://www.muziekgebouw.nl/agenda/Concerten/5003?utm_campaign=23-sep-giltburg&utm_source=160824-maandladder-september&utm_medium=email&rt=8596d0f&nbtype=newsletter&nbsubtype=Maandladder+2015

Yuja Wang, pianorecital op 19 juni 2016 Grote Zaal Concertgebouw
Zondag 19 juni 2016 | 20:15- 22:35 | Grote Zaal | Riaskoff Concert Management Meesterpianisten | Vanaf € 35,00
Yuja Wang, piano solo, in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. met werken van uitsluitend Skrjabin en Rachmaninov!

Yuja Wang verovert in hoog tempo de wereld van de klassieke muziek en trekt overal ter wereld volle zalen. NRC Handelsblad schreef over haar debuut bij het Concertgebouworkest: '…trok Wang met haar grensoverschrijdende pianistiek en magische verbeeldingskracht alle aandacht naar zich toe. Wang verbijsterde, triomfeerde en stal alle harten.'
'Natuurtalent'
Haar recitaldebuut in mei 2013 werd eveneens een sensatie. Trouw kopte 'Yuja Wang debuteert met onvergetelijk recital', en vervolgde: 'Eindelijk was Yuja Wang zondag in ons land in een recital te beluisteren. Zoals te verwachten was werd het een sensationeel debuut. Evident was dat Yuja Wang qua virtuositeit vrijwel al haar generatiegenoten ver achter zich laat. Belangrijker was dat zij liet horen behalve over een unieke techniek en een zeldzaam speelgemak, ook nog over een diepgewortelde muzikaliteit te beschikken, alsmede stijlgevoel, grote intelligentie en goede smaak. Daarbij vertoont zij een aanstekelijk speelplezier en ziet ze er ook nog eens prachtig uit. Kortom Yuja Wang is een wel heel bijzonder natuurtalent!'

Daria van den Bercken & Helena Basilova
vrijdag 8 april 2016 | 20:00 uur, Splendor Amsterdam:
Helena en Daria delen de liefde voor Skrjabin en besloten beide zijn Preludes op.11 in te studeren. Helena’s solo CD opgedragen aan deze bijzondere componist werd het afgelopen jaar met enthousiasme ontvangen en de twee pianistes besloten iets nieuws uit te proberen en hun krachten te bundelen. In dit concert zitten ze tegenover elkaar en wisselen de preludes op.11 af, waardoor de luisteraar een soort dialoog binnen hetzelfde stuk te horen krijgt: twee interpretaties inéén. Je zou het een pianorecital 2.0 kunnen noemen. Verder in dit programma spelen ze een selectie uit de ?N?octurnes van Chopin en tenslotte -wél samen- de beroemde Mozart pianosonate voor twee piano’s in D-groot K 448.

A. Skrjabin: Preludes op.11- selectie
F. Chopin:Nocturnes- selectie
W.A. Mozart: Sonate voor 2 piano's in D-gr K448

http://splendoramsterdam.com/daria-van-den-bercken-helena-basilova/

19 Februari @ Roest Amsterdam SEE SCRIABIN!
downloadSEE SCRIABIN.pdf

Pianiste Helena Basilova laat de geheimzinnige muziek van componist Alexander Scriabin versmelten met live visuals ontworpen door het DEFRAME collective. Open bovenstaand SEE SCRIABIN.pdf voor de Flyer en haar programma!

Adres:
Jacob Bontiusplaats
1018 PL Amsterdam


Kaarten aan de deur verkrijgbaar, voor €17,-

Aanvang concert 21:00

Foto: Links de pianiste Helena Basilova, bij de presentatie van haar prachtige Skrjabin-CD onder de titel "Picturing Scriabin" en rechts Rolf Knap, van de stichting Europees Skrjabin Genootschap. Op deze zondagmiddag 26 april 2015, om 16:45 uur, ten huize van het Museum Geelvinck Hinlopen Huis in de muziekzaal, heeft haar CD-presentatie plaatsgevonden bij haar voorjaarsrecital, van het Europees Skrjabin Genootschap, geheel gewijd aan Skrjabins 100e sterfdag (27/04/2015).

Online kaartverkoop: https://amsterdamroest.stager.nl/web/tickets/48914

6/2/2016 Helena Basilova speelt Scriabin + Live Piano Rollen!
Een concert in het Pianola Museum, waar ook authentieke pianorollen van de pianist/componist Scriabin zullen worden afgespeeld.
Zaterdag 6 februari 16:00 uur
Pianola Museum Amsterdam
Westerstraat 106 Amsterdam
Tickets: €12,50/ €10,00

Froukje Verhagen, componist & pianist
downloadPERSBERICHT-Froukje-Verhagen.pdf

Op zondagmiddag 10 januari 2016, om 16:00 uur zal Froukje Verhagen de nagedachtenis van Skrjabins 144e geboortedag d.d.06/01/2016. Zoals gebruikelijk doen we onze concerten altijd op de dichtst bij de herdenkingsdatum liggende zondagmiddag. Dit is haar interessante programma!

5 préludes opus 74
Sonate nr 3 opus 23
'Vers la Flamme' opus 72
Etude opus 8 nr 11
Etude opus 8 nr 12

Pauze

Evocatie nr 1 (viool/piano) ---eigen compositie---
Evocatie nr 2 (viool/piano)--- eigen compositie---
Poème Satanique opus 36

Froukje speelt dit keer in Oegstgeest.
E.e.a. vindt plaats t.h.v. Cultuurhuis De Paulus, aanvang 16:00 uur. Adres: Warmonderweg 2a, 2341 KV Oegstgeest. Zaal open om 15:30 uur. Kaartverkoop aan de zaal of per e-mail reserveren tickets@musaix.org

Skjrabins universum

Mysterium in Amsterdams Concertgebouw
downloadAankondiging 28-11-2015.pdf

Aan de voet van de Himalaya moest het Mysterium plaats vinden in een bolvormige concertzaal. Aleksandr Skrjabin had via de oprichter van de Soefibeweging (Hazrat Inayat Khan) alvast een stuk bouwgrond gekocht. Daar, in Darjeeling (zie de schets van Skrjabin), zou hij zijn zevendaags ‘Gesamtkunstwerk’ Mysterium ten doop houden. Daarin wilde hij muziek, dans en het publiek combineren met sferische eloementen zoals geur, lichtval en bergnevel.

Open de Pdf-bijlage met de aankondiging.
Kaartverkoop: https://www.concertgebouw.nl/nl/saleflow/event/select-seats/5050a9da-9a12-4dc0-848e-b1175da9e95a/621146db-c5d8-4382-9e02-bdc4a64f26a4/SelectedSeats

18 oktober 2015 16u45; Evgeni Mikhail Skrjabin-recital in Geelvinck
downloadBio-article.pdf

Evgeni Mikhail is één van de zeer begaafde Russisch pianisten van de jongere generaties. Hij is woonachtig in Kazan maar bereist als piano-solist alle continenten. Zie de Pdf-bijlage Bio-article (curriculum).
Hij zal voor ons optreden met het volgende progamma:

A. Scriabin Some miniatures from different opuses (preludes, poems etc.)
"Vers la flamme", op.72
Sonata # 5, op.53

N. Medtner Sonata tragica, op.39 # 5
S. Rachmaninoff Some miniatures from different opuses (preludes and etudes-tableaux)

Na afloop zal hij i.v.m. het 167e sterfjaar van Chopin enkele van diens werken uitvoeren.
Zie voor de kaartverkoop van het Skrjabin-recital door Evgeni Mikhailov de onderstaande Geelvinck-link:

http://www.geelvinck.nl/concerten/chopin-herdenkingsconcert-evgeni-mikhailov-piano/

Beiaardprogramma van Klaas de Haan voor Laren & Hilversum
downloadSkrjabin op Beiaard in t Gooi.pdf

Open de Pdf-link om kennis te nemen van dit interessante programma voor 18 en 23 augustus in Laren en Hilversum, samengesteld door Klaas de Haan en waarin Skrjabin een centrale rol speelt.

Masterclass Prof. Dmitri Bashkirov
PIANO MASTERCLASS AND COMPETITION
2nd EDITION; 21-27 September, 2015
Marbella (Málaga), Spain
Application Deadline: 15 June 2015 (late applications 16 August 2015)

Open this link for more information!


http://www.imaenharmonia.com/?gclid=CO6O1tPblsUCFerKtAod8G4AfA

Herdenkingsconcert 100ste sterfdag van Skrjabin
downloadAbout Helena Basilova2.pdf

Op zondagmiddag 26 april 2015, om 16:45 uur, zal ten huize van het Geelvinck Hinlopen Huis in de muziekzaal het voorjaarsrecital, van het Europees Skrjabin Genootschap, gewijd aan Skrjabins 100e sterfdag (27/04/2015) gaan plaats vinden. Deze keer zal Helena Basilova (zie ook de Pdf-bijlage) het recital verzorgen.
Voor de aanvang (16:15 uur) zal zij haar nieuwe Compact-disc presenteren, die gewijd is aan het honderdste sterfjaar van onze componist! De Volgende dag (27/4) gaat zij e.e.a. ook in Moskou doen, op uitnodiging van het Skrjabin Museum.
Voor de pauze kunt u luisteren naar:

Chopin:
Nocturne B major opus 9 no. 3
Nocturne e minor opus 72 no. 1 (op. posthumous)

Scriabin: from Preludes opus 11: no. 2, 4, 8, 9, 11 & 17
Scriabin: Sonata e-flat minor (1889 (comparatively unknown)
– allegro appassionato
– andantino
– presto


P A U Z E

Scriabin: 2 Preludes opus 67
Scriabin: Sonata no. 9 opus 68 (1912-1913)

Julian Scriabin (Scriabin’s very young died son-composer):
2 Preludes opus 3,
Prelude (1919)

Scriabin: Sonata no. 4 opus 30 (1903)
– andante
– prestissimo volando


Voor kaartverkoop zie:
http://www.geelvinck.nl/concerten/skryabin-100-jaar-helena-basilova-piano/

Bernd Brackman: Bach, Chopin & Skrjabin
Bernd Brackman speelt op 20 april om 20:15 uur in het Amsterdamse Bethaniënklooster het volgende programma:

J.S. Bach: Prelude en Fuga in C BWV 846
F. Chopin: 24 preludes opus 28
A. Skrjabin: 24 preludes opus 11
Poème opus 63
Vers la flamme opus 72

Voor de kaartverkoop zie:
http://www.bethanienklooster.nl/Bethanienklooster/nl-NL/agenda+en+kaartverkoop.aspx#46466596477337600>

4 januari 2015, twee Skrjabin-recitals in de Geelvinck Muziekzaal
downloadJan Landkroon en Tomasz Konieczny.pdf

Op zondag 4 januari 2015 om 16:45 uur zullen meerdere musici concerteren n.a.v. de 143e geboortedag van Aleksandr N. Skrjabin(op 6/1/'15).
Open het Pdf-bestand van Jan Landkroon en Tomasz Konieczny voor meer informatie over de schitterende programmeringen en voor kaartbestellingen.

Garrick Ohlsson: Skryabin Focus 2015-01-06
Marking 100 years since the death of the Russian composer and pianist Aleksandr Skryabin, Garrick Ohlsson presents the first of two recitals of his solo piano works.It will be at the Wigmore Hall in London on the composer’s birthday (6 January 2015) and more details can be found through the following link:
http://www.wigmore-hall.org.uk/whats-on/productions/garrick-ohlsson-piano-36662


Garrick Ohlsson performs the remaining five piano sonatas on Monday 27 April 2015.

Warmbloedige Russische romantiek van Rachmaninov en Skrjabin
downloadFlyer_kerstavond2014_WillemBrons.pdf

Woensdag 24 december 20.15 uur Kleine Zaal Concertgebouw Amsterdam Kerstavond met pianist Willem Brons in een warme, sfeervolle ambiance, kortom een intense beleving van kerstavond, de vooravond van Skrjabin zijn geboortedag, volgens de Juliaanse kalender.
Open de Pdf-link voor meer informatie.

Skrjabin - Le poème de l'extase, op. 54
Zondag 11 januari 2015 11:00 - 12:00 uur, Radio Filharmonisch Orkest, in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Dirigent: Markus Stenz.
Voor online kaartverkoop zie ook bijgaande link.

http://www.concertgebouw.nl/concerten/tovenarij-debussy-ravel-en-skrjabin?path=composer%3DSkrjabin%2Fevent%3D46604

Yanna Penson concerteert op 19 oktober 2014 | 16u45
In het Museum Geelvinck Hinlopen Huis zal op bovengenoemde datum, een zondagmiddag, de jonge Belgische pianosoliste Yanna Penson optreden met een Skrjabin- & Chopin-programma, n.a.v. de 120e sterfdag van Chopin, die bekend staat als inspirator van Skrjabin.
Haar programma en curriculum treft u aan op onderstaande link, die tevens mogelijkheden geeft om kaarten te reserveren voor dit recital van deze begaafde pianiste, surf naar:
http://www.geelvinck.nl/concerten/skryabin-recital-door-pianiste-yanna-penson/

Skrjabin-recital op 1 juni 2014 te Leiden
downloadProgramma-1-6-14-MauriceESG.pdf

Pianosolorecital: Maurice van Schoonhoven - piano
1 juni 2014 | 15:00 uur in de concertzaal van Emile van Leenen Piano’s en Vleugels, te Leiden Open de Pdf-bijlage voor programma informatie;
Wij nodigen u graag uit om dit recital te komen beluisteren.
De entreeprijs is € 18,-- per persoon bij reservering op het email adres van het secretariaat SkrjabinGenootschap@rolfk.dds.nl onder vermelding van uw naam en het aantal personen.
De betaling moet uiterlijk 28 mei 2014 zijn bijgeschreven op de bankrekening van de Stichting Europees Skrjabin Genootschap (Triodos Bank: NL69 TRIO 0197 6007 94) onder vermelding van de reserveringsnaam.
De entreeprijs aan de kassa is € 20,--. Let op, men kan daar uitsluitend contant betalen (dit geldt ook voor de versnaperingen). Koffie en/of thee voorafgaand aan de recital is gratis.
E.e.a. vindt dus plaats in de concertzaal van Emile van Leenen Piano's & Vleugels, Lammermarkt 59, 2312 CM Leiden. De zaal is maar 7 minuten lopen vanaf het centraal station! Ook is er voldoende parkeergelegenheid direct voor de deur!
Route planner/contact: http://www.emilevanleenenpianos.nl/routeplanner>

27 April 2014 Skrjabin door Matthieu Idmtal
downloadInterview met Matthieu Idmtal.pdf

De jonge Belgische pianist Matthieu Idmtal zal op 27 april 2014, Skrjabins 99-ste sterfdag, onder auspiciën van het Europees Skrjabin Genootschap een Skrjabin-recital geven in de muziekzaal van het Museum Geelvinck Hinlopen Huis te Amsterdam, Keizersgracht 633, aanvang 16u45.

Zijn Skrjabin/Chopin-programma:
Chopin: Barcarolle, Op. 60
Scriabin: Valse, Op. 38
Scriabin: 12 preludes uit Op. 11
P A U Z E
Chopin: Rondo, Op. 5
Scriabin: 8 Etudes uit Op. 12 (Nrs 1, 2, 3, 4, 5, 9, 11, 12)


BESTEL UW KAARTJES OP:

http://geelvinck.nl/concerten/skryabin-remembered-matthieu-idmtal-piano

Skrjabin-recital op 5 januari 2014 door Bernd Brackman
downloadProgramma en Curriculum.pdf

N.a.v. de 142ste geboortedag van Skrjabin, op 6 januari 2014 zal Bernd Brackman op zondagmiddag 5 januari een Skrjabin-recital geven in de muziekzaal van het Museum Geelvinck Hinlopen Huis te Amsterdam (Keizersgracht 633, aanvang 16u45).

Skrjabin- | Chopin-recital op 20 oktober 2013.
downloadNieuwe bijsluiter programmaboekje.pdf

Lees over dit najaarsrecital de Nieuwe bijsluiter programmaboekje. Kijk daarna voor een verslagje bij Concertverslagen.

International piano competition "A. Scriabin"
downloadScriabin-competion-2013.pdf

16° edizione del Premio internazionale pianistico "Alexander Scriabin"
18 - 23 Febbraio 2014

Open this link for more inforation:
http://www.premioscriabin.it

Skrjabin recital op 28 april 2013, door Maurice van Schoonhoven
downloadCV Maurice van Schoonhoven 2011.pdf

Het Europees Skrjabin Genootschap heeft te Amsterdam, in samenwerkinhg met het Museum Geelvinck Hinlopen Huis en in het kader van het Nederland-Rusland-jaar een herdenkingsconcert gewijd aan Aleksandr Skrjabin, wegens zijn 98-ste sterfdag (27-04-2013).
Dit pianorecital zal worden verzorgd door Maurice van Schoonhoven (zie CV en foto).

22 februari 2013 Recital Vitaly Samoshko te Gent
Het Europees Skrjabin Genootschap heeft het genoegen u te attenderen op een pianorecital door Vitaly Samoshko, Skrjabin specialist, Docent aan het Koninklijk Conservatorium te Gent en 1ste Laureaat van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd voor piano 1999.
Het concert vindt plaats in de Miryzaal van het Koninklijk Conservatorium te Gent,
(Hoogpoort 64, 9000 Gent)
op vrijdag 22 februari 2013 om 20u.

Op het programma staan:

Robert SCHUMANN (1810-1856)
Arabeske op.18
Kreisleriana op.16
Pauze
Alexander SCRIABIN (1872-1915)
Sonate n°3 op.23
Sonate n°5 op.53
Studies: op.8 n°2, 5, 12

Voor kaartverkoop en meer informatie:

http://www.uitbureau.be/voorstelling2.aspx?VoorstellingId=2119

Skrjabin's Prometheus: Poème du Feu, met lichtklavier
downloadBIOGRAFIE-Norman Perryman.pdf

Dit concert door het Nationaal Orkest van België o.l.v. Stefan Blunier vindt plaats op 25 januari om 20.00 uur in het Palais des Beaux Arts/BOZAR, Rue Ravenstein, Brussel, België. (heel dicht bij het Centraal Station).
Synchroon met de muziek schildert Norman Perryman (zie Biografie-Pdf en foto) kinetische beelden die een creatieve interpretatie zijn van dit werk, in de geest van de gedachten van de componist.
Klik op onderstaande link voor meer informatie zoals o.a. kaartverkoop:
http://www.onb.be/nl/accueil/actualite/article/muziek-over-goed-en-kwaad/

7 januari 2013: Aleksandr Skrjabin lezing door Olga de Kort

Klik op de link voor alle informatie:

http://russischemuziekinnederland.wordpress.com/2012/12/29/7-januari-2013-aleksandr-skrjabin-ruslandclub-in-dongen/

Klee & Colours
downloadLa newsletter de l'espace Senghor.pdf

Samedi 20 octobre - 20H30
Chaussée de Wavre 366 Etterbeek / 02 230 31 40 / info@senghor.be

Ensemble Aton & Armide
Sara Picavet, piano & Benjamin Glorieux,
violoncelle.
Avec « Klee & Colours » les deux musiciens interpréteront une mosaïque d’oeuvres qui, toutes, entrent en dialogue avec Paul Klee dont on sait l’empreinte musicale dans sa production picturale et graphique.

Plus d'information aux Pdf-La newsletter de l'espace Senghor

Recital en film op Skrjabins 97e sterftejaardag 27 april 2012
downloadYanna Penson.pdf

Yanna Penson, een tallentvolle leerlinge van de Skrjabin specialist Vitaly Samoshko, organiseerde haar Persoonlijke Artistieke Project (P.A.P.) in verband met haar eindexamen aan het Conservatorium te Gent.
Voor meer informatie:
Waar vindt mijn persoonlijke artistieke project plaats?
Auditorium Piano’s Maene
Industriestraat 42
8755 Ruiselede
België
Aanvang: 20:00 uur
Gratis inkom
Gelieve te reserveren
mail: yanna.penson@gmail.com
Zie voor meer informatie: http://www.yannapenson.be/

Interessante lezingenreeks over de geschiedenis van de Russische kunstmuziek
downloadRussische Klassieke Muziek - 18-4 - update.pdf

Download bovenstaand Pdf-bestand!

Het Centrum voor Russische Studies organiseert in het voorjaar van 2012 een cursus Russische Klassieke Muziek. Deze bestaat uit 10 lessen van 2 uur die gedoceerd worden door prof. Dr. Francis Maes, hoogleraar musicologie aan de Universiteit van Gent.

De lessen vinden plaats op woensdagavonden van 20.00 tot 22.00. Locatie wordt nog doorgegeven. Gelieve in te schrijven door € 289.- over te schrijven op rekeningnummer BE60 7340 0666 0370 op naam van K.U.Leuven, met vermelding van 400/0006/90961. Inschrijven tot 11 april. Annulering – voor aanvang kosteloos, na aanvang 20 euro administratiekosten.

Voor meer informatie: CRS, Faculteit Letteren K.U.Leuven. Blijde-Inkomststraat 13, 3000 Leuven, België

http://centrumvoorrussischestudies.be/

Russische orgelmuziek uit de 19e eeuw
downloadRussisch-Orthodoxe kerk Amsterdam.pdf

Orgelconcert door Olga de Kort - Koulikova:
Zaterdag 17 maart 2012, 13:00 uur in de Russisch-Orthodoxe kerk Heilige Nikolaas van Myra Amsterdam. Lijnbaansgracht 47-48 (in de Jordaan).

"Ciò che è in alto è in basso": Skrjabin, realtà e utopia
downloadMuseo internazionale e biblioteca della musica.pdf

presentazione del libro Aleksandr Nikolaevič Skrjabin di Luigi Verdi

Ne discutono con l'autore:
Enzo Restagno (direttore MITO Settembre Musica)
Maria Girardi (musicologa e saggista)
Benedetta Saglietti (musicologa e saggista)

L'ingresso è gratuito fino ad esaurimento dei posti disponibili.

Christopher Guild, with Skryabin's 3th pianosonate.
downloadChristopher Guild, pianist.pdf

Prize-winning pianist Christopher Guild will provide a lunchtime piano recital at 12:30pm on Wednesday, March 7 as part of the Music in Sidmouth Parish Church series.
Christopher is already much in demand for his solo as well as chamber performances, piano duos and with orchestras such as the London Philharmonic and City of London Sinfonia, and has broadcast live on BBC Radio 3.

The Chicago Symphony Orchestra plays new music in SF
downloadThe 120-year-old Chicago Symphony Orchestra.pdf

Ricardo
Muti,
a great
Skryabin
director.

Piano Recital With Arunesh Nadgir Is Feb. 10 2012
downloadArunesh Nadgir plays Black Mass Sonata.pdf

The UTC Music Department will present a piano recital, featuring guest artist Arunesh Nadgir. Nadgir will perform a.o. a few compositions by the Russian composer and pianist Alexander Scriabin (1872-1915). Considered one of the most innovative and controversial of early modern composers, Scriabin’s piano music has grown in popularity with professional pianists in recent decades. The performance will include: Piano Sonata No. 9, which is more commonly known as the “Black Mass Sonata”, Prelude, Op. 16
No.4 and Poem, Op.32 No. 1 in F#Major.

Op New Jersey veel aandacht voor Skrjabin
downloadNew Jersey Symphony Orchestra.pdf

Pianist Yevgeny Subdin will be the featured soloist in the New Jersey
Symphony Orchestra's performance of Alexander Scriabin's "Prometheus," part of its program "The Hero's Fire" tomorrow night at New Brunswick's State Theatre.

Open the Pdf-file above for more information:

Woensdag 11 januari 2012, 19:00 Middleton: Skryabin
downloadWednesday, Jan 11th 700pm.pdf

Middletown Library Programs January 2012. Open the Pdf-file for all the information.

Wednesday, Jan 11th @ 7:00pm - pianist Illya Filshtinskiy returns to play the
music of Pierre Boulez, Alfred Schnittke, Alexander Scriabin and Richard Wagner (arranged by Franz Liszt). Come early for good seats and parking.
Underwritten by the MTPL Foundation, Inc.

Nathalie Alessie, 15/11/2011 - lunchtime concert in Vlaanderen
downloadNATHALIE ALESSI-SKRJABIN 24 PRÉLUDES OP.11.pdf

Nathalie Alessi is een veelzijdige musicienne. Ze is niet alleen pianiste, maar ook zangeres en componiste. Momenteel reciteert zij met de 24 Preludes opus 11 van Skrjabin!
Locatie: Salle de musique Music Room
86, rue de la Loi Maelbeek - Maalbeek
Open het Pdf-betsnd om te reserveren.

Woe, 07/09/2011 - 20:00 - PSK KLARA FESTIVAL BRUSSEL
downloadTHE FIRE OF PROMETHEUS.pdf

The Fire of Prometheus
EUROPEAN GALA CONCERT
VLADIMIR JUROWSKI - LONDON PHILHARMONIC ORCHESTRA

Vladimir Jurowski conductor
London Philharmonic Orchestra
State Choir Latvia
Nikolai Lugansky piano
Igor Levitt piano


Modest Mussorgsky St. John’s Night on the bald mountain
Sergey Rachmaninov Rhapsody on a theme of Paganini for piano and orchestra, op. 43
Franz Liszt Prometheus, S. 99
Alexander Skryabin Prometheus:The Poem of Fire, op. 60

13 februari in Dalfsen: Skrjabin & Rachmaninov
downloadRussische muziek in de synagoge van Dalfsen.pdf

De Nederlandse pianist Arjen Seinen zal op bovengenoemde datum in de Synagoge te Dalfsen een recital met toelichting verzorgen. Zondagmiddag 13 februari 2011 om 15.00 uuur. Hij zal daar werken van Skrjabin en Rachmaninov uitvoeren.
Open het Pdf-bestand om toegangskaarten te bestellen.

Alexander Scriabin’s Sonata No. 2 in G-sharp minor
downloadEvgeny Starodubtsev.pdf

Wednesday, Jan 19, 2011 06:00 am.
Russian pianist Evgeny Starodubtsev, 28, unleashes his classical virtuosity while launching the Arden Theatre’s, St Albert/Canada On Stage Series on Sunday, Jan. 23 with a noon performance.
Open the Pdf-file for more informaion.

Lilya Zilberstein to perform Chopin & Scriabin piano works tonight
downloadRussian pianist Lilya Zilberstein.pdf

Taiwan 2010 12-01

Born in Moscow in 1965, Zilberstein began to play the piano when she was five. She rose to prominence after winning the first prize and audience prize at the 1987 Ferruccio Busoni International Piano Competition in Bolzano, Italy.
In August 1998, she received an award from the Accademia Musicale Chigiana in Siena, Italy. Other recipients included Latvian violinist and conductor Gidon Kremer, German violin virtuoso Anne-Sophie Mutter, and Finnish conductor Esa-Pekka Salonen.

La Jolla Symphony & Chorus & Light: Scriabin’s “Prometheus,”
downloadThe Spirit of Scriabin.pdf

The La Jolla Symphony & Chorus will open its season in a burst of color Oct. 30 and 31 at Mandeville Auditorium on the UCSD campus.
The concert will begin with the overture from Leonard Bernstein’s comic operetta “Candide,” a lilting and light-hearted appetizer that shows off the many hues of the orchestra.
“It’s probably one of the best-known contemporary concert openers you can imagine,” said Steven Schick, music director and conductor. “Even if you think you don’t know the piece, you’ll know it.”
After the jaunty starter, the concert will turn to what for many is uncharted territory, Alexander Scriabin’s “Prometheus,” for large orchestra, piano soloist, chorus and “color organ.”

Sublime Scriabin, 2010 Oct. 25 and 26
downloadSublime Scriabin.pdf

A contrast with the “let’s mix and match and see if something great happens” approach will be seen Oct. 25 and 26 when the Baryshnikov Arts Center (BAC) presents a special performance titled “Spectral Scriabin,” that matches up the talents of a heralded Georgian pianist, Broadway’s best regarded lighting designer and the music of one of the greatest late Romantic composers.

LUCERNE FESTIVAL 14 August – 5 September 2010
downloadFestivalprogramma.pdf

Concerts 2010
Symphony Concert 1
LUCERNE FESTIVAL ACADEMY Orchestra
Pierre Boulez conductor
Anton Webern (1883–1945)
Passacaglia Op. 1 (1908)
Dieter Ammann (*1962)
Work Commission LUCERNE FESTIVAL (first performance)
Anton Webern
Variationen Op. 30 (1940)
Alexander Scriabin (1872–1915)
Poème de l’extase Op. 54 (1905–08)

Joseph Moog Piano
downloadProgram Zermatt festival 2010.pdf

Saturday, Sep 4 - 7:30 pm
St. Mauritius-Pfarrkirche

Joseph Haydn (1732 – 1809)
Sonata in B minor Hob. XVI: 32

Gabriel Fauré (1845–1924)
Nocturne Nr. 6 in Des-Dur op. 63

Leopold Godowsky (1870–1938)
Aus den «Studien nach Chopin-Etüden»

Nr. 12 in Ges-Dur
Nr. 17 in cis-Moll
Nr. 33 in e-Moll
Nr. 48 in F-Dur

Alexander Skrjabin (1871–1915)
Sonate Nr. 7 op. 64 «Weisse Messe»

Frederic Chopin (1810–1849)
Sonate Nr. 2 in b-Moll op. 35

Zermatt Festival:
The 6th Zermatt Festival will take place between the 3rd and 19th of September in the beautiful Swiss mountain village of Zermatt. The resort of Zermatt, 1,620 metres above sea level and with 5,460 inhabitants, lies in a 30-kilometer-long valley and is surrounded by magnificent 4,000 meter-high mountains. With such a spectacular setting, it is no wonder that large numbers of visitors come here every year from all over the world.

Mikhail Zemtsov, altviool
downloadFamilie Zemtsov op het Grachtenfestival.pdf

Omdat Mikhail Zemtsov met de pianiste Anastasia Safonova bij onze ledenbijeenkomst van het najaar 2003 ten huize van Gaudeamus Amsterdam geheel belangeloos o.m. 3 Miniaturen voor altviool en piano van Skrjabin (bewerking) verklankten, hebben wij graag een stukje website voor deze meester-altviolist over. Zo mogelijk volgen op deze pagina andere aankondigingen van Mikhail Zemtsov, per zip- of pdf-file. Zie ook het betreffende verslag, met foto's van de najaarsbijeenkomst 2003 op de pagina Bestuur.

Antal Sporck speelt 7e Sonate van Skrjabin
downloadRecital Antal Sporck in Veere.pdf

Op zondagmiddag 8 augustus geeft Antal Sporck een piano solo recital in de Grote Kerk van Veere, aanvang 15:30 uur. Voor meer informatie, open het Pdf-bestand.

Evgeny Genchev -Bulgarije- speelt Skrjabin Sonate nr 3
downloadO.a. Skrjabin en Liszt in Westfriesland.pdf

The International Holland Music Sessions (THIMS) houdt zomers masterclasses voor jonge talentvolle solisten afkomstig uit alle werelddelen. Deze talenten verzorgen op hun beurt weer concerten op bijzondere locaties zoals, zondag 1 augustus 2010 om 12:00 uur, in het Cultureel Centrum De Drommedaris te Enkhuizen. Open het Pdf-bestand voor meer informatie.

Scarbo Pianisten Collectief, 18 april om 13 :00 uur te Bussum
downloadScarbo Pianisten Collectief.pdf

Op zondag 18 april om 13 u Hotel Jan Tabak, Amersfoortsestraatweg 27, Bussum, spelen 6 pianisten hun favoriete werk van Scriabin!
Open het Pdf-bestand voor meer informatie en de flyer.

Thelma Neleman – pianorecital | Zuidhal Amsterdam
downloadthelma-neleman-piano.pdf

Zondagmiddag 14 maart 2010
Aanvang: 15:00 uur
Toegang: Vrijwillige bijdrage
Thelma Neleman speelt o.a. Skrjabin, zie Pdf-file.

Olga Kotlyarov, piano
downloadOlga Kotlyarova Petersburg-concert.pdf

Petersburg-concert presents: Piano evening with Olga Kotlyarov. She'll play: Skryabin, Prokofiev & Ravel;
12 April 2010, 19:00 St. Petersburg Small Philharmonic "Engelgardt" Hall (established 1828)

Celebrating Chopin; University of Indianapolis
Celebrating Chopin
March 15, 2010 at 7:30 PM
Christel DeHaan Fine Arts Center, Ruth Lilly Performance Hall

Richard Ratliff celebrates the 2010 bicentennial of the birth of Frédéric Chopin with selections from the innovative Polish master’s Mazurkas, Waltzes, and Polonaises. Ratliff acknowledges Chopin’s considerable influence on later generations by presenting Chopin-inspired pieces by composers from the 19th through 21st centuries: music of Alexander Scriabin, George Rochberg, UIndy’s John Berners, and the premiere of a new work written especially for the occasion by Richard Pressley.

On photo: Richard Ratliff & Hidetaro Suzuki, backstage.

http://arts.uindy.edu/event.php?id=47313

Saturday, Feb. 13, the Yale Symphony Orchestra
downloadPrometheus-symphony with colored lights.pdf

Saturday, Feb. 13, the Yale Symphony Orchestra, with colored LED lights!
This will not be the first time the Symphony has given Scriabin the Pink Floyd treatment he intended. In '69 and '71, as befitted the zeitgeist, the Yale Symphony Orchestra performed the work with full lighting effects, but advances in both musicological research and lighting technology suggest Saturday's performance, under the baton of Toshiyuki Shimada, may be the most faithful realization yet of the composer's audiovisual scheme.

Russian piano prodigy comes to USA
downloadDaria Korotkova russian_piano talent.pdf

For Daria Korotkova, a 14-year-old Russian piano prodigy, it was always her dream to study piano in the United States and to become a musician on the international concert stage.

January 23, 7:30 p.m. Griffin Hall Colorado State University
downloadDaria Korotkova.pdf

The School of the Arts presents a concert by Daria Korotkova, a young piano prodigy from St. Petersburg, Russia. Korotkova will display her technical and musical genius in compositions by Sergei Rachmaninov, Alexander Scriabin, and Frederic Chopin.

Pianist Thomas Pandolfi on Saturday, Jan. 30 Georgetown, DE - Sussex
downloadPandolf.pdf

The evening begins with the formidable Franz Liszt “Dante Sonata,” "Apres Une Lecture de Dante." Next on the program, "Nocturne in D-flat Major for the Left Hand" by the Russian composer, Alexander Scriabin will showcase Pandolfi’s expertise in interpreting very unusual harmonies and textures. Three etudes of Frederic Chopin ("Revolutionary," "Aeolian Harp," and "Sunshine"), as well as his popular "Polinaise in A-flat Major" (“Heroic Polinaise”) will round out the first half of the program.
“Heroic," written during a happy period in Chopin’s life, has been widely adapted into popular culture in movie themes ("Till the End of Time," "Shine," "Benjamin Button," etc) as well as on television and by performance groups as diverse as the Doors and the Muppets.

Pianist Sergei Babayan, performs on Nov. 11, New Orleans
downloadSergei Babayan.pdf

World-renowned pianist Sergei Babayan, performs on Nov. 11 at 8 p.m. in Dixon Hall on Tulane University campus. Babayan, winner of the Robert Casadesus International Piano Competition, the Scottsh International Piano Competition and others and founder of the Sergei Babayan International Piano Academy at the Cleveland Institute of Music, will perform works of Alexander Scriabin and Sergei Rachmaninoff.
The event, which is part of the Tulane Concert Piano Series, is free!

Marttin Munch, pianist
downloadMusical-eventsthroughout November.pdf

German guest artist Martin Munch will present a piano recital at 7:30 p.m. Tuesday, Nov. 3, in All Faiths Chapel. Munch will perform works by Maurice Ravel and two sonatas by Alexander Scriabin, as well as his own compositions. Munch comes to Kansas from Heidelberg, Germany, where he teaches piano performance at the University of Bamberg.

Pianista André Fadel dia 18 de outubro 2009
downloadSkrjabin in Brazilië.pdf

Recital de piano homenageia o pianista e compositor russo Alexander Scriabin. O repertório é formado pelas peças “Sonata-Fantasia”, “Prelúdio e Noturno para mão esquerda”, “Seis prelúdios”, “Dois poemas” e “Cinco Estudos”. “O público vai gostar porque Scriabin tem uma linguagem romântica, ao estilo de Frederic Chopin”, diz André.

For pianist, change of tune, change of life
downloadFor pianist, change of tune, change of life.pdf

For Norwegian pianist Knut Erik Jensen -- performing Thursday in College Place -- an encounter with Grieg opened an unexpected door.
Aside from touring the U.S. and promoting Norwegian music, Jensen recently graduated as a master student from the Music Institute in Trondheim, where his focus was performing the music of Russian composer Alexander Scriabin. Jensen said he connects with Scriabin and other Russian.
Jensen will be playing Grieg's famous concerto and other works by Norwegian composers at his free concert at the Melvin K. West Fine Arts Center of Walla Walla University, 204 S. College Ave., at 7:30 p.m. on Thursday, 09-24-2009.

Irina Mejoueva performs at Hakuju Hall in Tokyo, on Oct. 2 at 7 p.m.
downloadIrina Mejoueva.pdf

Her upcoming recital, which is her first in Tokyo in four years, features an all- Russian program, focusing on three composers/pianists: Sergei Rachmaninov (1873-1943), Alexandre Scriabine (1872-1915), and their younger contemporary Nikolai Medtner (1880-1951), who were all active in the socalled Silver Age of culture from the last decades of the Russian Empire until the earliest of the Soviet Union.

Eric Le Van RECITAL
Saturday, September 26th, 2009 @ 8 pm
Meng Hall, Fullerton
Program: Korngold - Zeisl - Brahms - Ravel - Scriabin - Liszt


Eric Le Van, a recognized Brahms authority, will perform the youthful and monumental Brahms' Sonata no.3 along with other masterpieces of the late 19th and early 20th century. Of special interest are world premieres of works by Erich Zeisl, Erich Wolfgang Korngold, including the deeply moving set "November". These works are featured on Eric Le Van's new CD release entitled "EXILE", presenting five composers exiled from Europe to Los Angeles in the 1930s, soon to appear on the label Music & Arts (in a collaboration with the Bayerischer Rundfunk in Munich, Germany).
"Eric Le Van's pianism is mesmerizing. It has everything: sensitivity, expressive tone, shading, superb finish, and faultless taste and style." With those words, the American Record Guide's David Mulbury echoed the sentiments of many of his colleagues who have likewise found in Eric Le Van a musician of exemplary depth and power. Indeed, Bryce Morrison of Gramophone extolled him as "a brilliant pianist, youthful, ardent and communicative, magically fleet and affectionate."
Fanfare Magazine, citing "artistry of the highest order", described Mr. Le Van as " uncannily sensitive to Scriabin's nuances of phrase and harmonic subtleties." In both the St Petersburg Times and Clavier Magazine, critic and Scriabin authority John Bell Young called him "a Scriabinist to the manner born," adding that "more vivid, imaginative music making than this would be hard to find, no matter what the repertoire."

MASTERCLASS (free & open to the public):
Monday, September 28th, 2009 @ 1-3 pm
Recital Hall, Cal State Fullerton

Venue / Box Office Info:
http://www.noteway.com/websites/ericlevan/

Pianist Jade Simmons plays Skryabin, Aug. 14, 2009
downloadPianist Jade Simmons.pdf

Jade Simmons is a classical pianist who is forging a career between traditional and experimental music.
This week she performs Russian composer Alexander Scriabin at a Houston art gallery. The program pairs music of Russian composer Alexander Scriabin and Chopin.

Southeastern Piano Festival Opens June 7, 2009
downloadBrilliant Expressions.pdf

The six-year-old festival throws open its doors to the public on Sunday at 6 p.m. with the Piano Fireworks Gala Concert. Lomazov and fellow USC faculty members Charles Fugo and Joseph Rackers (photo) will helm the concert with a variety of works. Fugo will begin the concert with a trio of works: Rondo in A Minor by Mozart, Gnomenreigen by Franz Liszt and Barcarolle in F Sharp Major by Frederic Chopin. Rackers continues the performance with Prelude and Fugue IX in E major by Bach, and two etudes each by Sergei Rachmaninoff and Alexander Scriabin. Lomazov will cap the concert with modern and contemporary works, William Bolcom’s “Serpent’s Kiss (Rag Fantasy)” from the Garden of Eden Suite (1969) and Carter Pann’s Six Strokes (2000).

Festival Of Symphony Orchestras
downloadThe Moscow Times.pdf

The Russian National Orchestra brings the festival to a close on Russia Day, June 12, with a program devoted entirely to music of Alexander Scriabin. Led by the orchestra's artistic director, Mikhail Pletnev, the orchestra opens with the composer's Symphony No. 1. Pletnev then turns over the podium to yet another young Mariinsky Theater house conductor, Mikhail Tatarnikov, who most recently appeared in Moscow leading the segment with live orchestra of this year's Golden Mask ballet award-winner, "Diana Vishneva: Beauty in Movement." Tatarnikov leads the orchestra in Scriabin's "Poem of Fire," which perhaps will bring with it the vivid display of colored lighting that the composer specified as an accompaniment.

Piano & Lute (and Harp) benefit concert
downloadTimes with Patricia E. Dunleavy.pdf

Q: What music will be played?
A: We are doing contemporary pieces. Most of the program we are performing together, with Giselle on lute and me on piano. With solo pieces, Giselle will be on harp and me on piano. Some selections include works by Claude Bolling, Norman Dello Joio, Sergei Rachmaninoff and Frederic Chopin. My solo piano pieces are by Alexander Scriabin and Dimitri Kabalevsky and Giselle's solo harp pieces are by Linda Wood and Samuel O. Pratt.
If you go?
What: Piano & Lute (and Harp) benefit concert.
When: Saturday, 8 p.m.
Where: Electric Theatre, 326 Spruce St. at Marywood.
Details: Angel tickets, $50; Patron tickets, $35; full-price regular, $25; seniors (60 and older), $20; students (25 and under), $15. Tickets can be purchased by calling 558-1515 or online at www.electrictheatre.org.

LUCCA - Proseguono gli appuntamenti domenicali con i concerti aperitivo del Teatro del Giglio
downloadidart=17549.pdf

Domenica (10 maggio) alle ore 11.15 appuntamento nel Foyer del Teatro del Giglio con il Concerto aperitivo che vede come unico protagonista il pianista Giovanni Doria Miglietta che eseguirà musiche di Franz Schubert, Friederich Chopin, Franz Liszt, Alexander Skryabin, George Gershwin e Earl Wild.

Narbonne samedi 09-05-2009; à 16 h 30 en la salle des Synodes
Dans le cadre de l'opération Musique en monuments, la salle des Synodes accueille un récital de piano donné par Sophie Elbaz. Au programme: des oeuvres de Scriabine, Chopin, Haydn, Liszt.
Entrée libre.

Russian Festival 2009, Skryabin & Rachmaninov
download2009 Russian Festival and Gala.pdf

Six West Michigan piano students will participate in a master class hosted by internationally acclaimed Russian pianist Yuri Rozum on Tuesday. The event, which is open to the public, will take place from 9 a.m. to 4:30 p.m. at First Presbyterian Church, 508 Franklin Ave. The day-long workshop, which is being coordinated by the West Shore Symphony Orchestra's education and outreach program, will give the advanced students the opportunity to study with and perform before the world-renowned Rozum.
— James Schippers (photo), a junior at Grand Haven High School. Schippers is currently a student of Le's as well. He was the winner of the 2009 Norbert Mueller Concerto Competition, sponsored by the Holland Symphony Orchestra. Schippers will perform "Two Poems, Op. 32," by Alexander Scriabin.


Premiere van Skrjabins pianoconcert in Fis, in 2009
downloadColorado-premiere.pdf

In Colorado zal in mei 2009 het pianoconcert van Skrjabin worden uitgevoerd door: Het Niwot Timberline Symphony Orchestra, o.l.v. Devin Patrick Hughes met als pianosolist Aldo Ragone. Dit pianoconcert is in Colorado klaarblijkelijk nog nooit uitgevoerd!

Xiayin Wang Piano
downloadXiayin Wang Piano.pdf

The Shakespeare Theatre of New Jersey will present a special piano concert event featuring the internationally known, exciting, young pianist Xiayin Wang on Friday, May 8 at 8 p.m. at the Dorothy Young Center for the Arts, 36 Madison Avenue, Madison (on the campus of Drew University). Proceeds from the concert will benefit The Shakespeare Theatre's extensive education programs. Tickets are $30 and $25 and can be purchased by calling The Shakespeare Theatre box office at 973-408-5600 or online at www.ShakespeareNJ.org. To learn more about Xiayin Wang, visit:
http://www.XiayinWangPiano.com

Mikhail Yanovitsky, Thursday, 16 April 2009
SDN Staff Reports The Golden Triangle Music Forum and the Department of Music at Mississippi State, SDN Staff Reports: The Golden Triangle Music Forum and the Department of Music at Mississippi State University presents Mikhail Yanovitsky, internationally acclaimed pianist, in recital today at 7:30 p.m. in Lee Hall on the MSU campus. There is no admission charge, though voluntary donations to the Jean Taylor Scholarship Fund welcome. The program will be “Sonata, Op. 27 No 1 in E-flat major” by Ludwig von Beethoven; “Twelve Etudes, Op. 10” by Frederic Chopin; “Jeux d’eau” by Joseph-Maurice Ravel” and “Twelve Etudes” by Alexander Scriabin. A child prodigy, Yanovitsky’s piano studies began with his mother and with Marina Wolf at the Leningrad Special Music School for gifted children. Continuing his formative years, he entered the highly charged artistic atmosphere of the Moscow Conservatory where Rachmaninoff and Scriabin had been fellow students. Scriabin’s “Etudes” were composed there when he was still a student. Already a mature artist upon his arrval in the United States, Yanovitsky entered and won the Young Concert Artists International Auditions (1991). He went on to win three other international piano competitions. He has been guest soloist with 15 orchestras scattered around the globe, including Moscow, Tokyo, Shanghai, San Francisco, and Mexico. Yanovitsky is a Steinway artist as of 2001. For further information, call 323-7379.

DANCE FESTIVAL
downloadDANCE FESTIVAL in Miami.pdf

Also scheduled is Anna Sokolow's historic 1985 lyrical work Poems of Scriabin, created for Momentum by the modern dance genius during a visit to Miami.
There is limited free parking at the rear of the theater. For tickets and information on this and other festival events, visit momentumdance.com or call 305-858-7002. The festival starts Wednesday and runs through May 9.

Formación orquestal de la UNCuyo
downloadFormación orquestal de la UNCuyo.pdf

La Sinfonía Nº 1, de Alexander Scriabin. A las 21.30, 13 de Marzo de 2009. El director: Alexander Dolinsky (Ucrania 1955) es director de orquesta, ópera y ballet, y dueño de una notable educación musical.

Realizan conferencia magistral de música
downloadEl Digital.pdf

El Digital - Chihuahua, Chihuahua, Mexico
... del Norte y la conferencia titulada la música de Alexander Scriabin que se realizará el 21 de febrero a las 13:00 horas en el Museo de Arte del INBA. ...

Alunas do Conservatório do Algarve obtêm boas prestações em Paris
downloadAlunas do Conservatório do Algarve.pdf

As alunas de piano do Conservatório Regional do Algarve Maria Campina (CRAMC), Alena Khmelinskaia, Júlia Azevedo e as irmãs Polina e Arina Naumova obtiveram boas prestações no “IX Concurso Internacional de Piano Alexander Scriabin”, realizado em Paris, entre os dias 16 e 19 de Fevereiro, no Conservatório Russo Alexander Scriabin.

Matteo Cardelli, giovanissimo pianista
downloadConcerto-per-Piano-Solo_ a_Villa_Bighi.pdf

Matteo Cardelli è nato a Ferrara nel 1992, e frequenta l’VIII anno di pianoforte al Conservatorio “G. Frescobaldi” di Ferrara. Ha vinto numerosi premi in diversi concorsi
nazionali e internazionali: 1°classificato al Premio Rotary (Ferrara, 2003), 1° classificato al concorso “Associazione Amici di Irina” (Ferrara, 2005), 1° classificato alla I Edizione del Concorso Pianistico Città di Pesaro (Pesaro, 2004), 1° primo premio assoluto al XVI Concorso “Dino Caravita” (Fusignano, 2007) e 3° classificato (unico italiano premiato) nella categoria 16-18 anni al Concorso Internazionale “M. Fortini” (Bologna, 2008), 1°classificato al Premio Circolo dei Negozianti (Ferrara, 2008).

Pianoconcert met o.m. Skrjabin, in Hoftheater (Salland)
downloadPianoconcert-in-H.pdf

RAALTE - De jonge pianovirtuoos Serg van Gennip geeft zondag 8 februari een
recitel in het Hoftheater.
Het concert begint om 15.00 uur. Van Gennip speelt dan werk van Domenico Scarlatti, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Aleksandr Skrjabin, Sergei Rachmaninov en Franz Liszt. Kaarten (12,50 euro) zijn verkrijgbaar bij de VVV/ANWB in Raalte of voor aanvang in het Hoftheater.

Russian music and art at Bass Museum
downloadMiami-Travel-Examiner~y2009m1d28.pdf

Born in Russia, Damira Feldman attended the Kazan Academy of Music there. Later she taught piano at the Kazan Academy and performed as a soloist with several symphony orchestras before relocating to Israel in 1993 and then to the U.S. in 2001.

Die amerikanisch-chinesische Pianistin Claire Huangci
downloadFreikarten.pdf

Die amerikanisch-chinesische Pianistin Claire Huangci ist am 30. Januar, 20 Uhr, zu erleben. Die "Sonate Nr. 2" von Alexander Scriabin, "Gaspard de la nuit" von Maurice Ravel, die Sonate "Waldstein" von Ludwig van Beethoven und der "Nussknacker" von Peter Tschaikowsky stehen auf dem Programm. Für beide Konzerte kosten die Karten jeweils 8, ermäßigt 6 Euro. Reservierung für das Klassikkonzert am 30. Januar unter Tel. 89 59 92 24.

Pianist Arunesh Nadgir to perform on Saturday 10 Jan. 2009
downloadThe Times of India.pdf

Russian composer Alexander Scriabin and Robert Schumann are Arunesh's personal favourites. "Scriabin has a very unique sound. There is very rich harmony in his early works, which I like very much. Schumann had a very personal way of writing his compositions. I found them difficult to comprehend initially, but today, some of Schumann's work are personal favourites in my repertoire."

Events for this weekend in New York
downloadEvents for this weekend in New York.pdf

Concert pianist Garrick Ohlsson plays a show at 92nd St. Y. The mast of classics explores the work of Alexander Scriabin, including the composer's edtudes, sonatas, and preludes. Saturday, November 15th 2008 8 p.m.; $25-$48. Lexington Ave. and 92nd St. (212) 415-5500

Alexander Scriabin’s Sonata No.5; attract Miami piano aficionados
downloadChopin for all - free monthly concerts.pdf

Also on the program will be Ludwig van Beethoven’s Sonata in f minor, "Appassionata", op. 57, and music by two Russian composers: Alexander Scriabin’s Sonata No.5, op. 53; and Nikolai Medtner’s Two Fairy Tales, op. 20. These concerts are scheduled for 7 PM on Saturday, Dec. 6, at the Broward County Main Library, 100 S. Andrews Ave., Ft. Lauderdale; and 3 PM on Sunday, Dec. 7, at Granada Presbyterian Church, 950 University Dr., Coral Gables.

Pianist Matthew Bengston, 22 november 2008 in Brendle Recital Hall
downloadThe Wake Forest Music Department.pdf

Guest Recital with pianist Matthew Bengston: 7:30 p.m., Nov. 22
Critically acclaimed pianist Matthew Bengston will perform a program including works by Alexander Scriabin, Luciano Berio, Karol Szymanowski and Chopin.

Pianist Xiayin Wang will perform Scriabin a.o.
downloadPianist Xiayin Wang.pdf

TRAVERSE CITY -- Pianist Xiayin Wang honed her technical music skills at the Shanghai Conservatory of Music, which she entered at age 9. She soaked the music into her soul when she later moved to New York in 1997 and studied at the Manhattan School of Music. "I always had my goal to have my Western music education from where it was born," said Wang, who will perform at City Opera House on Friday, Nov. 21.

Pianist Zoey Guo a.o. with Skryabin
downloadPianist Zoey Guo.pdf

Guo lived in China her entire life before coming to Kenyon. Guo's recital will be on Saturday, Nov. 15 at 8:00 p.m. in Rosse Hall Auditorium.

Skrjabin - Opus 11, Preludes door Antal Sporck in het Concertgebouw te Amsterdam
downloadde concertserie Het Debuut.pdf

Beste familie, vrienden en bekenden,

De komende weken zal ik pianist Richard Flemming, die zeer ongelukkigerwijs geblesseerd is geraakt en tijdelijk niet kan optreden, vervangen in de concertserie Het Debuut.

Als gevolg zal ik morgen middag (22-10) al mijn eigen solo-debuut maken in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.

Op de hieronder vermelde data (zie bijgaand Pdf-bestand) zal ik (door heel Nederland) een programma spelen met Skrjabin - op.11 Preludes / Brahms - Balladen op.10 / Benjamin - Shadowlines / Prokofiev - Sonate no.7.

Misschien tot ziens op een van deze concerten.
Groeten,
Antal Sporck

American brings Russians to Sault Ste. Marie
downloadHis program, Russian Romantics.pdf

Pianist Michael Coonrod plays the role of musical ambassador when he performs in Sault Ste. Marie Saturday. Besides Medtner's Danza festiva Op. 38 No.3, Danza silvestra, Op. 38 No. 7 and a movement from Sonata tragica in C Minor, Op. 39 No. 5, Coonrod will also perform works by Rachmaninov, Tchaikovsky, Sergei Prokofiev, Mikhail Glinka and Alexander Scriabin.

Concert pianist Jeffrey Brown plays Scriabin
downloadConcert pianist Jeffrey Brown E.pdf

Classical music lovers interested in quantity as well as quality will get their money's worth this weekend 25/26-10 in the next installment of Mary Baldwin College's Sunday Concert Series. Open the Pdf-file for more information.

Garrick Ohlsson plays Scryabin for Steinway Society
downloadPianist Garrick Ohlsson-.pdf

For the 2008-09 season, the Steinway Society the Bay Area is hitting the road in a sense. For the first time, the group will present music nearly at the doorsteps of its West Valley patrons. And not only that, but it's bringing some big names in classical
music to town.

Luther College student recitals, Saturday, Oct. 25 2008 at 4 p.m.
downloadrecital.pdf

Greg Schultz, a Luther College junior from Thompson, N.D., will perform a piano recital Saturday, Oct. 25 2008 at 4 p.m. Schultz, the son of Steve and Joan Schultz of Thompson, is majoring in music at Luther. He is a 2006 graduate of Red River High School.
Schultz will perform works by J.S. Bach, Franz Schubert and Alexander Scriabin. Schultz is a student of Du Huang, Luther associate professor of music.

Russian composer’s music
downloadRussian composers.pdf

Russian composer Alexander Scriabin was just 43 when he died in 1915 from a blood infection contracted from a shaving cut, but he left an indelible mark on 20th century music.
Saturday 19th you can catch an overview of this remarkable composer’s work, when Providence pianist Haig Yaghoobian performs a program at the Music Mansion of shorter Scriabin scores that cover his musical output.

A solo recital — 20 years in waiting
download2008.pdf

"My, how time flies," sighs concert pianist, Jack Cohan. His coming performance at the Temple of Israel at 3 p.m. on Oct. 19, "is the only solo recital I will have played in Greenville in my twenty years here."

Russian star launches Clitheroe Concert Society season
downloadRussian-star-launc-.pdf

A PIANO recital by highly-talented young Russian-born pianist Sophia Lisovskaya was Clitheroe Concerts Society's first event of the new season.
Although Sophia was born in Moscow and achieved national status as a teenager, guided by her musician parents, she was determined to continue her education in London at the Royal College of Music. Her programme was intriguing, starting with familiar Beethoven and Chopin, but after the interval she surveyed Alexander Scriabin's development as a composer, with works from each stage of his career. Many of the audience were unfamiliar with this innovative and controversial (some say eccentric) Russian composer, who developed his own musical language, influencing later composers such as Messiaen, Prokofiev and Stravinsky.

Das National Youth Orchestra of Ireland
downloadInternationalesJugendOrchesterFestival-2008.pdf

31. Juli, 19.30 Uhr, Kursaal Interlaken: Das National Youth Orchestra of Ireland spielt Werke von Mussorgsky/Rimsky-Korsakov, Robert Schumann und Alexander Nikolajewitsch Skrjabin. Leitung: Atso Amila

Carillonconcert beiaardbespeelster Tin-Shi Tam uit Hong Kong
downloadDocument1.pdf

Carillonconcert beiaardbespeelster Tin-Shi Tam uit Hong Kong, die o.a. Skrjabin zal vertolken, te Laren op 20-07-2008. Open Document 1 Pdf voor meer informatie en foto's.

La también pianista Olga Stezhko, Sonata 7 Scriabin
downloadcita-p.pdf

03.07.08 - G. B.
El Palacio de Sobrellano de Comillas se convierte hoy en el segundo escenario, tras Torrelavega, de esta nueva edición del veterano y consolidado Encuentro. A las 20.30 horas se celebrará el segundo de los conciertos con los que esta octava edición de Música y Academia recorrerá cerca de treinta municipios de la comunidad.

Pianorecitel by Xiayin Wang in summertime
download8060.pdf

Xiayin Wang will perform a.o. Scriabin's Fantaisie opus 28, at 8 p.m. June 14 at Two River Theater, 21 Bridge St., Red Bank. Tickets are $20 and be purchased through the Two River Web site, http://www.trtc.org or by calling (732) 345-1400.

Global Symphonies
downloadaid=185449.pdf

Orchestras come to Moscow from across Europe and Russia.
This year's festival, which runs to June 12, brings to town orchestras from Britain, Germany and Sweden, plus, as in the past, one from Russia's far-flung regions. By way of novelty, it is also due to present an ad hoc ensemble of musicians from 29 Russian cities, in a concert that will include the world premiere of a new symphony by the noted Russian composer Alexei Rybnikov.
The regional component of this year's festival is the Rostov Symphony Orchestra, which, on Wednesday, plays music of Igor Stravinsky and Alexander Scriabin, ...

Matthew Edwards plays the Sanchez, 05/17/2008
downloadClassical notes from a provocative.pdf

San Francisco Bay Area native Matthew Edwards will present a classical piano performance this Saturday at Pacifica Performances Sanchez Concert Hall. Many Pacificans know Edwards as the pianist for the San Francisco Symphony Chorus as well as pianist and organist for St. Andrew Presbyterian Church here in Pacifica.
Pianist Edwards will open his program with several pieces by Alexander Scriabin. Composer, pianist and self-appointed mystic, Scriabin was considered to be the primary figure of the Russian Symbolism movement (an intellectual and artistic movement predominant in Russia at the end of the 19th and beginning of the 20th century.) Edwards will play the composer's final three sonatas — (8th, 9th and 10th.)


Performance of A Mysterium, by Rosie Cooper
downloadRosie Cooper's Performance of A Mysterium.pdf

Rosie Cooper in collaboration with Jonathan Powell (piano, music of Skryabin), Beck Rainford (set) & David Abra (lighting)

Friday 2nd May
8:30 & 9:30pm
The Walpole Bay Hotel, Fifth Avenue, Cliftonville, Margate, Kent CT9
Free; no booking required

Sunday 11th May
7:30pm
The Pigeon Loft at The Soho Arts Theatre, Great Newport Street, London WC2H
Free; by invitation
RSVP to book – info@rosiecooper.info

Scriabin performance at 3 p.m. April 20 at Hoag Hall
download6.pdf

University and high school musicians will combine for a concert band
performance at 3 p.m. April 20 at Hoag Hall, located on the campus of Colorado
State University-Pueblo.

Toppiano recital - Natalia Alessi (piano) op 19 april 2008 te Gent
downloadNatalia Alessi (piano).pdf

Nathalie Alessi brengt - op zaterdag 19/04/2008 om 20:30 in De Rode Pomp
Nieuwpoort 59, 9000 Gent Belgie - in dit recital twee van de beroemdste cycli preludes voor piano, nl. opus 28 van Chopin en opus 11 van Scriabin. Tussenin voert ze ook in creatie een cyclus korte preludes uit op dezelfde toonaarden van die van Chopin, geschreven door het componisten- en muzikantencollectief 'Coac'.
Telefoon: +32 9 2238289
Fax: +32 9 2333580
http://www.rodepomp.be

Gerald Lee, with 4th Sonate in F-Sharp Major, Opus 30 by Alexander Scriabin
download20080309.pdf

Pianist Gerald Lee will perform at 7:30 p.m. Monday, March 17, at BRCC in Hendersonville, NC, USA. Take a look at the Pdf-file 20080309!

Antal Sporck bereikte de Finale in Orleans IPC
downloadAntal Sporck_.pdf

Binnenkort neemt Antal Sporck deel aan de Finale Ronde van het prestigeuze
"International Piano Competition, OCI" in Orleans, Frankrijk. De Finale Ronde vindt plaats op dinsdag 4 maart 2008, om 20.00 uur. Skrjabin stond in de voorrondes natuurlijk ook op zijn programma maar ook een eigen compositie!
Inmiddels is bekend dat Antal in de prijzen is gevallen! Zie onze pagina Concertverslagen.

Concert pianist Elisha Abas with Skryabin in New York
downloadid=66309.pdf

Master pianist Elisha Abas returns to New York performing the works of Chopin, Liszt, Rachmaninoff, Schumann, Scriabin, and Brahms. Performances are scheduled on Feb. 13, Mar 15, Apr 17, and May 28 at the Baruch Center for Performing Arts, 55 Lexington Avenue. Visit his Web site www.elishaabas.com.

Ballet season in Toronto, with Skryabins music a.o.
downloadballet-season.pdf

Also on the autumnal playbill, the North American premiere of John Neumeier's acclaimed balletic adaptation of Anton Chekhov's The Seagull, set to music from Dmitri Shostakovich, Evelyn Glennie, Pyotr Ilyich Tchaikovsky and Alexander Scriabin and featuring Neumeier's sets and costumes in addition to his choreography.

Oksana Zotova plays Skryabin sonata
downloadPianiste Oksana Zotova.pdf

Ukrainian-born concert pianist Oksana Zotova believes that music begins where words end. She will be testing that theory on Wednesday at 7 p.m. (02-06-2008) in The Music Room as she plays three sonatas by one of Russia’s most enigmatic 19th-20th century composers: Alexander Scriabin.

Debut recordings on the internationally known Harmonia Mundi label
downloadLOC.pdf

Stephen Beus, 26, who played with the Indianapolis Chamber Orchestra this past weekend, focused on composers who worked mainly during the early 20th century. He recorded American composer Charles Tomlinson Griffes' Piano Sonata, and the Sonata No. 6 and some etudes by Russia's Alexander Scriabin.

Award winners celebrate CD releases with free concert Wednesday 2007-11-14 at Omni.

Carmen Yepes, piano with Vancouver Symphony Orchestra
downloadstory=229367.pdf

Carmen Yepes is the 28-year-old Spanish sensation who will be playing a rarely performed piano concerto by Alexander Scriabin with the orchestra this weekend, 10 and 11 Nov. 2007. Open the Story-Pdf for information.

Seoul Philharmonic to Present `Ars Nova, Nov.2 and Nov.6 2007
downloadSeoul Philharmonic.pdf

The first performance, Ars Nova III, will feature two pieces played for the first time in Asia, "Moonlight on Jupiter" op. 24 by Vaino Raito and "Uta" for viola and orchestra by
Chris Paul Harman. Audiences can also look forward to hearing Brett Dean's "Viola Concerto" and Alexander Scriabin's "Poeme De L'Extase."

Masterclass by Simon Nicholls in Skryabin Museum
downloadTHE PIANO MUSIC OF ALEXANDER SKRYABIN.pdf

Friday, 9th November starting at 6.30pm (with supper) to Sunday, 11th
November finishing at 4pm (with tea)
Open PDF for more information.
Info: Skryabin Museum Moscow
Tel: 241-1901
Address: 11, Bolshoy Nikolopeskovsky Pereulok
Open: Wed, Fri from 12 a.m. through 7 p.m.; Thurs, Sat, Sun from 10 a. m. through 5 p.m.
Closed: Monday, Tuesday
Nearest metro station: Arbatskaya

Mark Valenti, on 10, 13th 2007 in Newton, USA
downloadMark Valenti.pdf

Valenti will perform various pieces, including “Sonata in A Major Op. 120” by Franz Schubert, “Three Pieces” by Jon Fisher, “Sonata no. 5, op. 53” by Alexander Scriabin and portions of “Twelve Etudes” by Claude Debussy. During the day, Valenti also will hold two master classes for teachers and students in the areas of memory, rhythm and aural understanding.

Russian Chamber Orchestra plays Skryabin
downloadRussia's top exports.pdf

RCO plays a free concert at 12:30 p.m. Oct. 31 at St. Patrick's Church, 756 Mission St., San Francisco.
Scriabin is one of four Russian composers represented on this program, which also includes Mikhail Glinka, Alexander Borodin and Dmitri Shostakovitch.

Chick Corea plays Skryabin on October 6, 7:30 pm
downloadSkrjabin in Shanghai.pdf

Chick Corea, a multi-Grammy-winning American jazz master, will perform a solo piano jazz recital, comprised of his own compositions as well as his favorites standards from composers such as Bud Powell, Thelonius Monk and Alexander Scriabin at the Shanghai Oriental Arts Center on Saturday. Improvisation and children's songs will also be on the list.
Venue: Shanghai Oriental Arts Center, 425 Dingxiang Rd, Pudong

Rariteiten pianofestival: Alexander Skrjabin 8. Sonate op. 66 (1912-1913)
downloadProgramm2007[1].pdf

Mittwoch, 22. August 2007
19.30: Klavierabend
Jonathan Powell
http://www.piano-festival-husum.de

Unknown masterpiece
downloadUnknown masterpiece.pdf

Pianist falls in love with newly discovered piano concerto by Aexander Skryabin: Dianne Werner is something of a specialist in Russian music, but even she hadn't heard of Alexander Skryabin's Concerto in F Sharp Minor before last year.

Koningin Elisabethwedstrijd, Piano 2007
Koningin Elisabethwedstrijd
Eerste ronde & Halve finale
Maandag 07 > Zaterdag 19.05.2007
http://www.bozar.be/activity.php?id=7133

Young Pianist Foundation pianoconcours 17 t/m 25 maart 2007
downloadYPF Nationaal Pianoconcours.pdf

In totaal hebben 31 jonge pianotalenten zich ingeschreven voor het YPF Nederlands Pianoconcours, dat van 17 t/m 25 maart wordt gehouden te Amsterdam. Zie voor meer informatie het bovenstaande Pdf-bestand en de onderstaande link.
http://www.pianoconcours.nl

Aankondigingen van Synesthesie-projecten
downloadNieuwsbrief Synesthesie.pdf

Open het Nieuwsbrief Synesthesie-Pdf bestandje voor informatie door Cretien van Campen.

Alexandre Scriabine, on March 30 2007
downloadConnecticut College CamelWeb - CC News Stories.pdf

Kumi Ogano will perform a number of selections, including music by Frédéric Chopin, Felix Mendelssohn, Alexandre Scriabine and Arthur Kreiger, the Sylvia Pasternack Marx Associate Professor of Music at Connecticut College.

Symphony No. 2 by Alexander Scriabin, Cincinnati Symphony Orchestra
downloadThe Cincinnati Post.pdf

Järvi to conduct 'conversation' before concert!
On the 9th and 10th of March 2007.
Guest artist in Rachmaninoff's Piano Concerto No. 3 (heard in the Oscar-winning film "Shine" with Geoffrey Rush) will be Russian-born Yefim Bronfman. Järvi will open with Prokofiev's delightful "Lieutenant Kije" Suite and close with the rarely heard Symphony No. 2 by Alexander Scriabin.

Kees Bakels met Skrjabin, Poem of Ecstasy (Op.54)
downloadThe Malaysian Philharmonic Orchestra.pdf

The Malaysian Philharmonic Orchestra (MPO) performs under the baton of its conductor laureate Kees Bakels on Feb 3 (3pm and 8.30pm) at the Dewan Filharmonik Petronas.

Skrjabin recital op 28 april 2013, door Maurice van Schoonhoven
Het Europees Skrjabin Genootschap heeft in samenwewrking met het Museum Geelvinck Hinlopen Huis, in het kader van het Nederland-Rusland - jaar een herdenkingsconcert georganiseerd wegen het 99-ste sterfjaar (27-04-2013) van Aleksandr Skrjabin georganiseerd.
Voor de kaartverkoop zie onderstaande link:

Toronto Symphony Orchestra
downloadhttp www.thestar-2.pdf

It's too bad one can't buy a half-ticket to a symphony concert, because the pre-intermission part of this week's all-Russian Toronto Symphony Orchestra program at Roy Thomson Hall is a must-hear.
Nov. 30, 2006.

Residentie Orkest presenteert Cinemaphonia
downloadCinemaphonia.pdf

Ter afsluiting van het honderdste geboortejaar van componist Dmitri Sjostakovitsj organiseert het Residentie Orkest op zaterdag 2 december 'Cinemaphonia: Sjostakovitsj in muziek, film en debat'. Aanvang 13:00 uur.

Irina Lankova plays Alexander Scriabin 27-10-2006
downloadIrina Lankova 27-10-2006.pdf

Irina Lankova plays Alexander Scriabin and Frédéric Chopin for European Skryabin Society (i.f.) on Friday October 27th at the Solvay Library (Bibliothèque Solvay). Address: Park Léopold, 137 rue Belliard 1040 Brussels. The hall and the bar will open at 7 p.m. The concert will start at 8 p.m. People from the Dutch Skryabin Society are invited for free! Take a look at our page 'Interessante links' and listen to this brilliant pianosolist!

Vitaly Samoshko in Festival van Vlaanderen 2006
De pianist Vitaly Samoshko geeft in genoemd festival drie recitals waarbij hij ook werk van zijn lievelingscomponist Skrjabin zal vertolken.
14/10/2006 - 20:30, TERNAT
20/10/2006 - 20:30, RONSE
29/10/2006 - 10:30, TILDONK (Haacht)
Open onderstaande link en vul bij 'Zoek' zijn naam in en klik daarna op zijn naam om meer informatie te verkrijgen over plaats, datum, kaartverkoop e.d. Zie ook onze pagina Interessante links voor meer informatie over deze pianist.
http://www.festival-van-vlaanderen.be/index.php?id=454

Agenda voor pianoconcerten in Nederland
Een prachtige, efficiënte zoekpagina met aankondigingen:
http://www.pianoconcerten.nl/index.aspx

The International Holland Music Sessions 2007
MASTER CLASSES and CONCERTS:
The International Holland Music Sessions is one of the leading organizations in the world for career development for exceptionally talented young musicians in classical music.
http://www.hollandmusicsessions.com

Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival 2007, Rotterdam
Thema Gergiev Festival 2007: Voor het programma van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival 2007, zie: http://www.gergievfestival.nl

 beheerder(s) van deze pagina: Rolf Knap